måndag 30 juli 2012

Prideängeln Algot

Idag blev min Prideängel klar. Han heter Algot och har namnsdag just idag, 30 juli. Namnet Algot kommer eventuellt från goter eller götar och betyder då Den ädla goten.


Hjärtat som Algot håller i handen har jag gjort med hjälp av det här tyska klippet.


Läs mer om Pride
Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet
DN DN DN
SR P3 Nyheter

Hårängeln Harriet

Den första aktivistängeln är nu klar. Det blev ängeln Harriet
som dagen till ära har struntat i att raka sig under armarna.
Hon tar håret tillbaka.


Harriet är ett engelskt namn som betyder Hemmets härskarinna.

torsdag 26 juli 2012

Litet tyskt hjärta

Ängeln jag håller på med nu ska hålla i ett hjärta.

Inte ett platt hjärta utan ett fyllt. Som en lite liten kudde.

Det finns några beskrivningar på youtube men den som föll mig i smaken kom från en tysk användare.

Måste erkänna att det blivit några fniss när jag lyssnat på insruktionen. Jag menar, "jede masche eine masche mache"...

I vilket fall, så här blev resultatet av mitt tyska hjärta. Lite tilltufsat är det, som hjärtan är mest med andra ord.

onsdag 18 juli 2012

Blomsterängeln Ragnhild

15 juli blev blomsterängeln Ragnhild klar. Ragnild,som har namnsdag just 15 juli betyder gudamakternas strid och är ett fornnordiskt namn som enligt Wikipedia blev populärt under medeltiden till följd av helgonet S:t Ragnhild.Blomman i famnen är en påsklilja, virkad enligt mönster från boken 100 blommor att sticka och virka av Lesley Stansfield

fredag 13 juli 2012

Garnköp på Hemflit

Jag har förgäves letat efter en riktigt bra garnaffär här i Ö-vik. Det finns en(japp EN)och tyvärr är inte garnutbudet så stort i den. Men här om dagen blev jag tipsad om en garnaffär i Umeå. "Den ligger på en innergård".

Sagt och gjort, dagen efter åkte min ömma moder och jag upp till Umeå så att jag skulle få shoppa lite garner.

När vi kom till butiken, som för övrigt heter Hemflit, var det lite som att komma till ett garnhimlarike. De hade dessutom rea på garn från Drops. Uj uj uj.

Det är väldigt synd att det inte finns en liknande butik i Örnsköldsvik, eller så är det kanske bra med tanke på hur mycket tid (och pengar) jag skulle spendera där.

Änny hoo, Det här är några av de garner jag köpte. Tyvärr stämmer inte färgerna på bilderna riktigt med hur de ser ut på riktigt. Nu är det bara att köra på hårt med virkandet.

onsdag 11 juli 2012

Aktivistänglar

De änglar jag virkat har så här långt varit blomsteränglar.

Här om dagen fick jag en idé om att göra en aktivistängel (vill dock inte säga vad ängeln propagerar för innan hon är klar). Nu känner jag att jag behöver lite hjälp. Om jag exempelvis ska göra en aktivistängel som är vegan kunde jag ju virka en morot som hon håller i. Men vilka andra slags aktivistsänglar kan jag virka?

Lämna gärna ett förslag i kommentarsfältet och skriv även hur ängelns fråga/ståndpunkt kan visas.

fredag 6 juli 2012

Blomsterängeln Lilli

Min systerdotter har önskat sig en ängel och nu är hon klar. Isa har bestämt att hon ska heta Lilli. Det finns ingen namnsdag för Lilli men Lilly (från början ett smeknamn för Elisabeth och eventuellt även från engelskans ord för lilja) har namnsdag 6 september.


Blommorna i famnen och i håret är gurkört, virkad enligt mönster från boken 100 blommor att sticka och virka av Lesley Stansfield.