lördag 28 april 2012

Hjärtekatten Margit

Ibland tar livet oväntade vändningar. Som när ett litet barn föds med hjärtfel och måste tillbringa sin första tid i livet på en barnhjärtavdelning. När sådant händer är det lätt att känna sig osäker och rädd – och då behöver man trygghet. Någonting att hålla sig fast vid. Någonting som påminner om att det lilla barnet är unikt och speciellt. Inte bara sjukt. Någonting konkret och pedagogiskt men samtidigt mjukt och tröstande. Någonting som en Hjärtekatt.

Hjärtekatten är en handvirkad katt som på ett pedagogiskt sätt kan påminna om tiden på sjukhuset, samtidigt som den kan vara en tröst eller lekkamrat såklart Vi vill alla helst att varje nytt litet hjärtebarn ska få med sig en egen Hjärtekatt när de åker hem från sjukhuset, men det föds omkring 1000 hjärtebarn i Sverige varje år och vi inser att det är för många maskor för oss att virka själva. Därför behöver vi hjälp
!

Det här är mitt bidrag till hjärtebarnen, Hjärtekatten Margit.

Om du vill hjälpa till kan du endera virka din egen katt eller ge ett bidrag så virkar någon annan åt dig. Du behöver bara välja vilken färg din katt ska ha.

Inga kommentarer: