lördag 31 maj 2014

Paketet till Sticka och Skicka V Khatoon

Det började bra med stickandet till Sticka och skicka V men jag kom, av någon anledning, av mig. En kofta och en mössa till hann jag få klar.

Till Blixterbodakoftan använde jag Drops Karisma blå/turkos och ljus grågrön. Snöflingan blev större än jag tänkte, skulle nog ha satt den på ryggen istället.

I mössan använde jag även Karisma grön för att övergången mellan färgerna inte skulle bli så skarp.

Den rekommenderade stickstorleken till det här garnet är 3,5-4 mm men jag stickade med 5 mm eftersom jag ville ha en lite större kofta.

Mitt bidrag blev alltså två koftor och tre mössor den här gången.

S skickade med den här fina virkade schalen. Tyvärr vet jag inte märket på garnet men om jag inte minns fel är det köpt på Netto.

lördag 17 maj 2014

Första plaggen till sticka och skicka V färdigaKoftan och mössorna ska gå iväg till Sticka och skicka V som går till Khatoon, Soheila Fors organisation som arbetar för att bryta isoleringen för kvinnor som kommit till Sverige från Mellanöstern. Organisationen driver även ett skyddat boende för kvinnor, flickor och pojkar som behöver skydd från hederskulturen.

Måste säga att jag gillar att sticka Blixterbodakoftan (en förenklad version av femtimmarskoftan). Visst, jag har långt kvar tills jag är färdig med den på fem timmar men ge mig något år så ;-)

Den här koftan stickade jag med restgarn av järbo fuga /de blå garnerna) och lady och stickor i storlek 4.

Egentligen hade jag bara tänkt göra en mössa men den blev så vid att jag nästan kunde ha den själv men det upptäckte jag först när så mycket av mössan redan var stickad att jag inte orkade riva upp och göra om, så det blev två mössor istället.

lördag 10 maj 2014

Till slut så

Den rosa koftan har varit klar ett tag och nu är även en mössa och två spiralsockor till koftan färdiga.

Jag fick inte tillräckligt med garn till en mössa över så det blev till att investera i ett vitt garn. Mössan fick ett enkelt mönster i rosa. Dessutom fick jag till rosa rutor i spiralsockorna. Det var inte så lätt som jag först trodde att få till färgbytet men eftersom det både var garnbyte och byte mellan räta- och aviga maskor tog det sin lilla tid för mig (som inte är någon snabbstickare i vanliga fall heller).

Nu när jag äntligen fäst klart alla lösa garnstumpar är det här lilla paketet klart att skickas till Slättmissionens Hjälpande Hand. Det tog sin lilla tid.

lördag 3 maj 2014

Kreativ afton 29 april 2014

L har införskaffat den här fina gungstolen så hennes kreativa projekt den här gången var att virka en sittdyna till stolen.

 Och den, kudden alltså, visade sig bli en källa till både kreativa utsvävningar och skratt.
Det syns inte på bilden men kudden blev lite konformad, inte så bra för en kudde man ska sitta på men däl om man tänker virka en kippa. Eller varför inte en bikinitopp?

Nja, det blev till att riva upp och göra om istället.

Själv höll jag mig till att sticka en mössa till en babykofta. Tyvärr blev just den här mössan för stor, det var näsan så att jag kan ha den så jag får göra ett nytt försök sedan. Den här mössan får väl något storasyskon använda istället.