lördag 19 april 2014

En rosa femtimmarskofta

För ungefär en månad sedan kunde den som ville anmäla sig hos Hemmets journal för att få två garnnystan att sticka en kofta av och jag hade en sån tur att jag var en av de 119 som fick garn skickat hem till mig. Ganska snabbt därefter började det dyka upp bilder på färdiga koftor hos Värma liten på facebook.

Som jag skrivit tidigare är jag ingen snabbstickare men nu, några veckor senare, är jag faktiskt klar med

Blixterbodakoftan är en enklare varian på femtimmarskoftan (så den borde gå snabbare att sticka). För mig tog det nog fem dagar att sticka den. Dessutom blev min kofta ganska stor och nästan allt garn gick åt men jag ska försöka sticka en mössa till den innan det blir ett paket till Slättmissionens Hjälpande Hand för att sedan skickas vidare till ett barn någonstans i östeuropa.

lördag 12 april 2014

Kretiv afton 8 april 2014

Det har varit lite si och så med handarbetsträffarna den här terminen och de gånger vi har träffats har jag glömt att fota...


Men i tisdags blev två flugor på smällen då vi träffades och jag kom ihåg att fota. Fast det var bara ett kort som gick att använda :^}

L stickade öronlappar till en barnmössa, S virkade på en jättemormorsruta till en babyfilt och jag stickade på en femtimmarskofta, som tagit mycket längre än fem timmar att sticka, mer om den i ett senare inlägg.

Det kan också vara så att vi kom på ett namn till vår lilla grupp. Vad sägs om Syjunta mot rasism. Ja, det är Brandmän mot rasism som inspirerat oss.