torsdag 30 maj 2013

Kreativ afton 28 maj


Den randiga mössan (mönster från Knappmakerskan) har S stickat, hon började med den vid vår förra träff och hade minsann gjort klart den. Den grå-vita mössan har L Stickat.

L's mössa blev klar under kvällen, hon hann med att sticka det gråa, virka det gula och göra en tofs.

S tillbringade kvällen med att sticka på en kofta. Mönstret kommer från PetaO/Magasin duett.

Själv har jag gett upp mössan jag började sticka på sist. Den blev för otymplig. Så det blev till att börja på en ny mössa istället. Det här var vad jag hann, på tre och en halv timme. Det går inte fort inte.

På lördag ska vi ha en extra träff för att sy till Erikshjälpens babypaket. Om två veckor blir det träff i en park eller på ett café för att uppmärksammat stickardagen.

lördag 18 maj 2013

Majblommesockor

Nu är de klara, TV-sockarna jag gjort med årets Majblomma som inspiration. Helt ärlig tycker jag att det blev för mycket av det lila när mormorsrutorna monterades ihop så jag ska nog göra ett par till med en annan färgordning.

Jag använde en 3,5 virknål, det gula garnet kommer från Järbo Raggi och det blå heter Aqua och kommer från Svarta fårets raggsocksgarn. Det lila garnet heter något med Heart, om jag inte kommer ihåg fel, jag köpte det från Ohlssons tyger.

Mönstret på mormorsrutorna kommer från Jennie Olssons bok Mormorsrutor: 17 virkade modeller.

onsdag 8 maj 2013

Kreativ afton 7 maj

Det var et tag sedan sist men igår träffades vi och var kreativa igen. I vanliga fall brukar vi arbeta med olika projekt som vi har med oss men den här gången bestämde vi oss för att sticka var sin enochenhalvtimmasmössa, mönster från Knappmakerskan. Av en ren slump gjorde vi mudden vit alla tre.

Det här var vårt resultat när kvällen var slut. Det ser inte så ut men vi höll på längre än en och en halv timme. Gissa vilken som är min...

lördag 4 maj 2013

Inspirerad av majblomman

Det var ett tag sedan jag gjorde TV-sockar men årets majblomma gav mig lite inspiration.

Majblomman delar ut bidrag till enskilda barn som lever i en ekonomiskt utsatt familj. Det kan handla om en cykel, glasögon, kläder och skor, aktiviteter på sommarlovet, terminsavgift och utrustning till fritidsaktiviteter och mycket annat som gör att barnen kan dela gemenskapen med sina kamrater i skolan och på fritiden.


Det gula garnet kommer från Järbo Raggi, det blå heter Aqua och kommer från Svarta fårets raggsocksgarn. Tyvärr kommer jag inte ihåg vad det lila garnet heter men jag köpte det från Ohlssons tyger.

Rutorna är virkade efter ett mönster i boken Mormorsrutor 17 virkade modeller av Jennie Olsson. Jag har använt 3,5 virknål och varje ruta mäter 8x8 cm.