fredag 25 januari 2013

Kreativ afton 22 januari

I tisdags var det äntligen dags för en kreativ träff igen. Det var närmare två månader sedan jag var med senast.

Lina plockade fram ett projekt hon hållit på med ett tag, Nämligen ett över- kast, eller en filt, och sådana vet vi ju kan ta lite tid...

Det ska vara hela 300(!) mormorsrutor i överkastet. Hon har gjort en tredjedel.

Det ska bli kul att se överkastet/filten när den är klar. Gillar färgena i rutorna.

S's projekt för kvällen bestod i att ge lite färg till en kofta, så hon virkade ett varv med rostrött runt hela.

Själv sydde jag fast några av de inskickade mormorsrutorna. Det här ska bli filt nummer två. När alla rutor är ihopsydda ska jag virka några varv med olika färger runt hela filten.lördag 19 januari 2013

När det inte riktigt blir som man tänkt

Tanken var att de cirka 80 mormorsrutorna som vi virkat tillsammans skulle bli tre filtar att skicka till Zambia via Hemmets Journal, Erikshjälpen, Skandinaviska Läkarbanken, Libris förlag och Human Bridge projekt >Sticka och skicka.

Och det började bra. Jag sydde och sydde och sydde. När nästan alla alla rutor till den försa filten satt fast hände det.

Några av rutorna sprack! Antagligen har trådarna inte fästs ordentligt. det vara bara att sprätta upp det jag sytt och arrangera om rutorna...

Lägg till en lömsk magsjuka och julledighet följt av en omgång förkylning och ett stycke influensa...

Nu är i alla fall den första filten klar. När de två andra är färdiga ska jag skicka dem till Human Bridge som fortsätter att ta emot bidrag även om projektet Sticka och skicka är avslutat för den här gången.

Så även om filtarna inte skickas till Zambia kommer de till någon som behöver dem.

torsdag 3 januari 2013

Vinterängeln Alfrida

Idag blev vinteränglen Alfrida helt klar. Tanken var att hon skulle hålla i en snöflinga men den såg mer ut som en blomma och hamnade därför i håret. Helt i anda med devisen Varför göra det lätt för sig när det går att det går att krångla till virkade jag ett mönster i ett tunt silverguldgarn runt själva kjolen.

Vingarna är en ny modell och jag kommer nog fortsätta göra såna här vingar på de lite större änglarna framöver.

Vinterängeln Svea

Igår (tisdag) blev en ny ängel klar och då det är Svea som har namnsdag 2 januari får denna vinterängel heta just Svea. Funderade ett tag på om hon skulle få ett mer amerikanskt klingande namn, med tanke på amerika-fluff-håret hon fick.

Jag testade att göra en annan sorts vingar den här gången och måste säga att jag är rätt nöjd med resultatet.