måndag 26 november 2012

Decoupage på tändsticksaskar

Jag gillar tanken att återanvända, att ge saker nytt liv, så när jag hittade förton tändsticksaskar här hemma tyckte jag det kunde vara roligt att snygga till dem lite. Resultatet ser ni här ovanför.

Det var lite pillrigt och kladdigt men himla roligt också.

Julmarknad på Hults bruk

Igår var det julmarknad på Hults bruk och Suzan, Kirsi och jag hade ett bord med diverse hemtillverkade alster. Försäljningen gick sådär. De som själva virkar och stickar tyckte våra priser var rimliga men köpte inget då de "kan göra samma saker själva". De som inte virkar eller stickar tyckte att våra saker var för dyra. Så kan det gå.

Men men, vi hade roligt i alla fall.

fredag 23 november 2012

Ett skepp kom lastat med mormorsrutor

Idag kom ett paket med 49 snygga mormorsrutor, det är ett bidrag till vår Sticka och skicka-babyfilt från Melodikryssaren C. Blir alldeles varm innombords. Nu ska här sys ihop till en

Kreativ afton 20 november

I tisdags var det kreativ afton och den här gången var vi hemma hos mig.

Suzan hade med sig en hel hög med mormorsrutor till babyfilten vi virkar till Sticka och skicka. Alla rutor ska få ett fjärde varv i ljusgrått garn.

Susanne visade bilder från Malmö. Det hade varit någon hantverksfestival och de hade bland annat klätt in vägskyltarna i såna här vackra kreationer.

Lina började sticka på den här babymössan. Det är hennes bidrag till Sticka och skicka. Jag blir bara mer och mer sugen på att lära mig sticka.

Kirsi hade både med sig garner att virka mormorsrutor av och små virkade dukar om någon ville ha och göra mobiler av.

Själv virkade jag på en julängel. Den blir lite sådär. Vi får se om jag lägger ut en bild när den är klar eller inte.

turkosrosalia TV-sockar

E har länge önskat sig ett par TV-sockar och nu har de äntligen blivit klara. Eller, de blev färdiga förra helgen. I vilket fall, så här blev de.


Det turkosa och rosa garnet är Svarta fårets raggsocksgarn, det lila är Järbo garn Lady som jag virkade meed dubbla garntrådear.

torsdag 15 november 2012

Jultomten Julia

Jag hade tänkt virka en tomteängel men det blev lite kaka på kaka med vingar på, så det fick bli en tomte utan vingar.

måndag 12 november 2012

Empireängeln Lillemor


Inspiration till den här ängeln fick jag när jag gick förbi en tygaffär som hade en topp med empireskärning i skyltfönstret. Hjälp med håret fick jag genom att titta här.

Namnet Lillemor fick hon för att en av mina vänner har en mamma vid namn Lillemor och hon är änglatokig. Så kan det gå.

söndag 11 november 2012

Styrkeängeln Maria

Den här ängeln har legat halvfärdig ett tag men idag blev hon klar när jag äntligen fick vingarna på plats.

Namnet Maria och epitetet Styrkeängel har den fått av den enkla anledningen att jag känner många Marior och varenda en av dem är en stark människa med en otrolig förmåga att komma igen.

torsdag 8 november 2012

Virka babyfilt till barn i Zambia

Vår lilla grupp ska virka en babyfilt och skicka till Zambia genom projektet Sticka och skicka.

Vill du vara med och virka en eller flera mormorsrutor till filten? Lämna då gärna en kommentar med din mejladress.

Sidan på den färdiga rutan är 8 centimeter. Början består av 6 luftmaskor som sätts ihop till en ring med en smygmaska i den första luftmaskan.

Varje stolpgrupp består av 3 stolpar och mellan varje grupp är det två luftmaskor, även i hörnen.

Rutan på bilden har jag virkat med en 4,0 mm virknål, de rosa och turkosa garnerna är raggsocksgarn från Svarta fåret och det lila garnet är Järbo garn lady. Det är ett tunnare garn så jag virkade det sista varvet med dubbel tråd.

Kreativ afton 6 november

Vår lilla grupp växer. I tisdag var Susanne med för första gången. Det här ska bli en Hjärtekatt, Susannes första. Hon är lite skeptisk över hur den kommer bli men den kommer säkert bli jättefin.

 
Linas babykofta blev klar även om den inte var helt klar när jag tog korte! Det är ett gammalt mönster hon använt men återigen sviker mitt minne så jag kommer inte ihåg vilket decennium mönstret är ifrån. Men fin blev den. Koftan alltså.Vi gillar återbruk i vår grupp. Suzan som tidigare har virkat en korg av min gamla tröja gav sig på vita plastpåsar den här gången. Kirsi har sina virknålar och stickor i en lite väska som är vävd av gamla kassettband. Klicka gärna på bilderna så blir de större.

Jag har några änglar som inte är riktigt klar. Det är så lätt att påbörja ett nytt projekt men i tisdags tog jag mig i kragen och fixade lite med min första tomte, sydde bland annat fast luvan.

lördag 3 november 2012

Till slut så

Det är en dryg månad sedan jag beställde de här namnlapparna från Vävnamn.se och igår kom de. Nu ska jag bara fiffilura på var på änglarna och TV-sockarna jag ska sätta fast dem