tisdag 30 oktober 2012

Rosabandetängeln Yvonne


Det är verkligen i sista stund men nu är hon klar, Rosabandetängeln Yvonne. Namnet har hon fått från en familjemedlem som tyvärr förlorade kampen mot sin bröstcancer för några år sedan.

Om du vill får du gärna köpa den här ängeln. Pengarna kommer jag skänka till Bröstcancerfonden.

Lämna ett bud i kommentarsfältet. Den som lämnat högsta budet klockan 20:00 imorgon skickar jag ängeln till så fort pengarna kommit in på mitt konto. Jag kommer sedan att publicera en bild på att pengarna skänkts till Bröstcancerfonden.

**********************uppdaterad 1 november**********************
Marianne lämnade det högsta budet, 200 kronor som jag nu har betalat in på Bröstcancerfondens konto.

lördag 27 oktober 2012

Ska ge mig på lite decoupage

Förra våren provade jag på decoupage. Det var inte så avancerade saker jag gjorde men roligt var det.I min ägo har jag några enkla ljuskoppar från IKEA och nu har jag funderat på att piffa upp dem inför julen. Det största problemet så här långt har varit att hitta några servetter med fina motiv men nu har jag hittat vad jag vill ha.


Marias Decoupage Och Servetter heter sidan och det riktigt kliar i fingrarna på mig. Vill sätta igång. Nu!

Sticka och skicka

Hemmets Journal har tillsammans med Erikshjälpen, Skandinaviska Läkarbanken och Libris förlag startat Sticka och skicka – en satsning som vänder sig till dig som älskar att sticka och virka och gärna vill hjälpa där det behövs! Under två månader samlar vi in mössor, tröjor och andra babyplagg till små barn i Zambia.

Sticka och skicka pågår från 1 oktober till 1 december. Målet är att samla in så mycket kläder som möjligt till nyfödda i Zambia.

Kanske hinner jag får till en liten filt. Jag menar, en babyfilt borde väl inte ta två år att få klar?

Skicka ditt bidrag till
"Sticka och skicka"
Human Bridge
570 15 Holsbybrunn

torsdag 25 oktober 2012

Kreativ afton 23 oktober

Vi har haft träff igen, mina kreativa vänner och jag.

K var på Syfestivalen helgen som var och där hade hon hittat både tygband, glasknappar och pärlor. Det ska bli kul att se vad hon ska göra med de här grejerna men roligast är helt klart att höra K berätta om banden och knapparna och mönstrens historia.

Hade syfestivalen bara varit en annan helg hade jag mer än gärna åkt dit. Tänk att få gå omkring och flukta på en massa olika garner och pärlor och inspireras av en massa kreativa människor. Hade det bara inte varit helgen innan löning så hade jag absolut åkt.

L's arbete med babykoftan går vidare. Visst ser den mjuk och härlig ut.S arbetar på ett nytt arbete, hon jobbar väldigt fort med sina projekt måste jag säga. Det här ska bli en schal men jag vågar inte säga var hon köpt garnet. Det kan komma från Netto eller från någon annan affär, kommer inte ihåg.

Oavsett var det är köpt gillar jag färgerna. Det ser sådär lite mossigt ut, fast på ett bra sätt. Mossa är bra, det kan man ha på sår, eller förlägga viktiga knivar i :-D


Själv fick jag med mig en av mormors virkade dukar som K hjälpt mig att stärka med sockervatten. Den ska bli en mobil som ska hänga i fönstret har jag tänkt. Som en liten, eller rätt stor egentligen, snöflinga.

söndag 14 oktober 2012

Gråsvarta TV-sockar med blingad ros

Det första paret TV-sockar sedan i våras är färdigvirkat. Som du ser blev det en blingad ros som pryder fotsryggen.

Rosen är virkad i ett cerist garn från Järbo garn. Mönstret kommer från Lesley Stanfields bok 100 blommor att sticka och virka.

Sockorna består av sju mormorsrutor, virkad i fyra varv med tre färger; ljusgrå, mörkgrå och svart raggsocksgarn från Svarta Fåret. Här kan du se hur du monterar mormorsrutor till TV-sockar.

Klicka på bilden för att se den i ett större format.

tisdag 9 oktober 2012

Kreativ afton

Tisdag ojämn vecka, det betyder kreativ afton det!

Just nu håller jag på med två änglar men det var den här, som förhoppningsvis ska ha en empireklänning när den är klar, jag jobbade med ikväll.

L arbetade vidare på sin babykofta.

S har virkat en jättefin mössa av ett garn hon köpt på Netto av alla platser. Hon gjorde en blomma som ska sitta på mössan, missade tyvärr att fota den.

Hm, tror att K stickade på en schal, eller om det var en halsduk.

Om två veckor är det dags igen. Då ska jag eventuellt göra en mobil av en duk som mormor virkat.